Efektet negative të teknologjisë në zhvillimin psikologjik të fëmijëve

Mungesa e ndërveprimit

Dallimi midis botës virtuale dhe asaj reale

Sipas Vigotskit, zhvillimi i fëmijëve varet nga çdo stimul i vërtet dhe normal social, duke përfshirë të gjitha ndjesitë siç janë të prekurit, të nuhaturit, të shijuarit, etj. Nëse fëmijët nuk arrijnë të marrin lloje të tilla stimujsh, ata nuk do të mund t’i imitojnë ato dhe të mësojnë prej tyre, duke marrë në kosideratë se imitimi është një aspekt shumë i rëndësishëm i procesit të të mësuarit dhe se duhet të stimulohet që në fazat e para.

Gjuha dhe komunikimi

Atashimi

Marrëdhënia midis prindërve dhe teknologjisë

Përveç problemeve që vijnë nga ekspozimi i fëmijëve në mënyrë të drejtëpërdrejtë ndaj pajisjeve teknologjike, studimet dëshmojnë se efektet negative vijnë edhe nga koha që prindërit shpenzojnë në media sociale dhe pajisjet e tyre teknologjike.

Autore: Stela Kapo

Komente:

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Artikuj të ngjashëm

Postimet e fundit

Kategoritë