A mund të jenë organizatat e shëndetit mendor duke kontribuar në keqkuptime për shëndetin mendor? (Studim)

Diagnozat psikiatrike, si depresioni, synojnë të përshkruajnë simptomat në vend që të shpjegojnë shkaqet e tyre. Megjithatë, shumë njerëz gabimisht besojnë se këto diagnoza janë shkaqet aktuale të simptomave. Ky keqkonceptim mund të jetë i dëmshëm dhe të çojë në keqkuptime për shëndetin mendor.

Një studim i realizuar së fundmi ka shqyrtuar nëse organizatat shëndetësore mund të jenë duke kontribuar pa dashje në këtë konfuzion. Studiuesit ekzaminuan faqet e internetit të menaxhuara nga organizatat kryesore të shëndetit mendor për të parë nëse ato e përshkruanin me saktësi depresionin si një grup simptomash ose e paraqisnin gabimisht atë si shkakun e këtyre simptomave.

Si rezultat, shumica e faqeve të internetit të analizuara e portretizuan depresionin si shkaktar të simptomave depresive në vend që thjesht t’i përshkruanin ato. Ky informacion konsiderohet të kontribuojë në besimin e rremë se diagnozat psikiatrike shpjegojnë çështjet e shëndetit mendor në vend që thjesht t’i përshkruajnë ato.

Studimi tregon se duke i paraqitur saktë diagnozat psikiatrike si depresioni – si përshkrime dhe jo si shkaqe – ne mund të ndihmojmë publikun të kuptojë më mirë problemet e shëndetit mendor dhe të zvogëlojmë konfuzionin e mundshëm.


Komente:

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Artikuj të ngjashëm

Postimet e fundit

Kategoritë