A janë të sigurt të rinjtë online? – Vivek Murthy bën thirrje për etiketa paralajmruese në media sociale (Lajm)

Përdorimi masiv i mediave sociale është bërë një shqetësim i rëndësishëm për profesionistët e shëndetit mendor, pasi studime të shumta e lidhin kohën e zgjatur para ekranit me rrezikun e shtuar të ankthit, depresionit dhe sfidaave të tjera të shëndetit mendor, veçanërisht tek të rinjtë.

Në paraqitje të tij për të adresuar krizën në rritje të shëndetit mendor midis të rinjve, kreu operacional i Korpusit të Komisionit të Shëndetit Publik të SHBA-ve, Vivek Murthy i ka bërë thirrje Kongresit të miratojë legjislacionin që do të mandatonte etiketat paralajmëruese digjitale në platformat e mediave sociale. Këto paralajmërime do të paralajmëronin përdoruesit e rinj për efektet e mundshme negative të mediave sociale në mirëqenien e tyre mendore.

Thirrja e Murthy për masat e sigurisë digjitale synon të adresojë mungesën e mbrojtjeve adekuate dhe llogaridhënies në fushën e mediave sociale, duke nxitur për ndërgjegjësim më të madh dhe përdorim të përgjegjshëm tek popullata e re.

Komente:

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Artikuj të ngjashëm

Postimet e fundit

Kategoritë