Çfarë është ankthi?

A ju kujtohet hera e parë në prag të intervistës suaj të parë të punës, duar paksa të djersitura, zemra me të rrahur si duke vrapuar, gjersa ju duket se nuk do të dini t’i përgjigjeni as pyetjes mbi emrin e mbiemrin tuaj? Apo ndoshta, ju kujtohet kur mësuesi apo mësuesja juaj ju ka vendosur para të gjithë klasës, në qendër të vëmendjes, për ta recituar një poezi dymbëdhjetë vargëshe? Ose ndoshta një natë para një provimi të rëndësishm, ku mendja juaj vraponte në çdo ‘po sikur’ të mundshme?

Në këto momente, përjetimet e të cilave ju kujtohen edhe sot gjatë këtij shkrimi, supozohet të keni qenë duke u përshkuar nga ankthi.

Por çfarë është ankthi në të vërtetë?

Çrregullimet e Ankthit

Çfarë i shkakton çrregullimet e ankthit?

Gjersa origjina e saktë e çrregullimeve të ankthit mbetet e pasigurt, ka të ngjarë që një kombinim i faktorëve biologjikë, mjedisorë, psikologjikë dhe zhvillimorë të kontribuojë në zhvillimin e tyre.

Diagnostikimi dhe trajtimi

Andaj, është shumë e rëndësishme që individët që përjetojnë simptoma ankthi të kërkojnë udhëzime profesionale, në mënyrë që planet e trajtimit të jenë në përputhje me nevojat dhe kontekstet unike individuale.

Komente:

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Artikuj të ngjashëm

Postimet e fundit

Kategoritë