,

Ura e ndarjeve politike: Fuqia e Përvojave Personale dhe Raportimi i Bazuar në Fakte (Studim)

Media është vënë vazhdimisht në zjarrin e kritikve për përkeqësimin e tensioneve partizane. Megjithatë, një studim i ri tregon se media mund të luajë gjithashtu një rol të rëndësishëm në përmirësimin e marrëdhënieve politike. Duke u mbështetur në “efektin e përvojës jashtë grupit”, që thotë se ndarja e përvojave personale mund të ketë një ndikim pozitiv në uljen e armiqësisë politike, studimi zbulon se ndarja e përvojave personale mund të ndihmojë në rritjen e tolerancës politike dhe në uljen e çnjerëzimit politik.

Pavarësisht rëndësisë së ndarjes së fakteve në gazetari dhe shoqëri në përgjithësi, studimi zbulon se një kombinim i përvojave personale dhe informacionit faktik mund të ketë një ndikim edhe më të madh në promovimin e tolerancës dhe reduktimin e dehumanizimit ndërmjet kundërshtarëve politikë. Studimi i kryer në dy vende, Shtetet e Bashkuara dhe Gjermani, e mbështet këtë gjetje. Rezultatet treguan se gazetarët dhe qytetarët në mediat sociale mund të ndajnë fakte rreth çështjeve të diskutueshme politike duke promovuar mirëkuptimin dhe reduktimin e tensioneve.

Si përfundim, ky studim ofron njohuri të vlefshme për rolin e medias në reduktimin e polarizimit politik dhe promovimin e mirëkuptimit. Duke zgjeruar “efektin e përvojës jashtë grupit” dhe duke kombinuar informacionin faktik me përvojat personale të bazuara në dëme, media ka potencialin të ndihmojë në “shërimin” e ndarjeve politike.

Komente:

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Artikuj të ngjashëm

Postimet e fundit

Kategoritë