Statistikat e sfidave të shëndetit mendor në Kosovë: Një realitet shqetësues në raportin e BERZH-it për vitin 2023

Në një raport të fundit të publikuar nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), janë shfaqur të dhëna shqetësuese në lidhje me mirëqenien mendore të individëve në vende të ndryshme në botë, përfshirë këtu edhe Kosovën.

Raporti, ndër të dhëna të tjera, tregon edhe për përqindjen e individëve që përjetojnë shqetësime të shëndetit mendor në baza javore ose ditore, duke përfshirë ndjenjat e depresionit, trishtimit, ankthit dhe apatisë.

Gjetjet e këtij raporti tregojnë se afërsisht 30% e burrave dhe grave në Kosovë raportojnë se kanë hasur rregullisht të paktën një nga këto sfida emocionale (ndjenja të depresionit, trishtimit, ankthit dhe apatisë).

Komente:

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Artikuj të ngjashëm

Postimet e fundit

Kategoritë