Ndërhyrjet dhe shërbimet e shëndetit mendor (Përmbledhje)

Kjo lloj ndërhyrjeje është zakonisht afat-shkurtër, në mënyrë që të gjendet një zgjidhje e shpejtë për sfidat tona.

  • Terapia kognitivo-biheviorale (CBT). Individi dhe një terapist vendosin qëllime dhe strategji duke përdorur ndërveprimin e mendimeve, ndjenjave dhe sjelljes.
  • Terapia dialektike e sjelljes (DBT). Një terapist vjen me një sërë strategjish dhe objektivash që fokusohen në të folur dhe komunikim. Ai bazohet në CBT, por i krijuar posaçërisht për njerëzit që ndjejnë emocione më intensivisht.
  • Terapia mjekësore. Ilaçet përshkruhen krahas ndërhyrjeve të tjera për të ndihmuar në shërimin e dikujt.
  • Terapia e traumës. Një terapist ndihmon dikë që të merret me përgjigjen emocionale të shkaktuar nga një ngjarje traumatike. Kjo është gjithashtu një formë e CBT.

Përfitimet afatgjata të ndërhyrjeve të shëndetit mendor


Autor: Diart Shala

Komente:

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Artikuj të ngjashëm

Postimet e fundit

Kategoritë