Ndërgjegjësimi për Autizmin: Sfidimi i Stigmës dhe Rritja e Kuptueshmërisë

Shkaqet

Simptomat e Autizmit

Disa nga simptomat kryesore të autizmit janë:

  • Vështirësi ne ndërveprimet sociale: Fëmijët me autizëm mund të kenë problem kontaktin me sy, t’u përgjigjen emrave të tyre ose të tregojnë interes për të tjerët.
  • Aftësi të vonuara të të folurit dhe gjuhës: Fëmijët me autizëm mund të kenë aftësi të vonuara të të folurit dhe gjuhës, ose mund të mos flasin fare.
  • Sjelljet e përsëritura: Fëmijët me autizëm mund të përfshihen në sjellje të përsëritura si lëkundja, përplasja e duarve ose rrotullimi.
  • Vështirësi me ndryshimet në rutinë: Fëmijët me autizëm mund të mërziten ose të shqetësohen kur ka një ndryshim në rutinë ose mjedis.
  • Aspektet shqisore: Fëmijët me autizëm mund të jenë tepër të ndjeshëm ose pak të ndjeshëm ndaj stimujve të caktuar si tingujt, teksturat ose dritat.

Stigmatizimi

Autore: Anduena Kelmendi

Komente:

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Artikuj të ngjashëm

Postimet e fundit

Kategoritë