Çka ki qef m’u bo kur t’rritesh?

Çka ki qef me bo kur t’rritesh?
Cila ngjyrë t’pëlqen ma shumë?
A ma shumë të intereson arti apo shkenca?
Cili është profesoni yt? 
Çka bon ti?
Me çka mirresh?
Çka bon n’kohë t’lirë?
Cili është hobi yt?

Nëse këto pytjeve të kanë shti edhe vazhdojnë me të shti m’u ndi jo rehat për shkak se përgjigjet e tua nuk janë kongruente me narrativen e krijuar prej tyre, me fjalë tjera, ndihesh se këto pyetje e limitojnë dhe nuk e lehtësojnë shprehjen e plotë të asaj se çka je ti, atëherë ti mundesh m’u klasifiku sikur një ‘multipotencial’. 

Çka është një ‘multipotencial’

Realisht, një person i cili konsiderohet sikur ‘multippotencial’ apo i/e cila ka multipotencialitet — pra, potencial të shumtë për të pasë sukses dhe kurreshtje në fusha të ndryshme — nuk e përcepton ndasinë në mes fushave të studimit, ashtu siç është bërë standard në sistemin e shoqërisë sonë qe një kohë. Për dallim, këta persona e shohin se, në fakt, çdo fushë është e lidhur me njera-tjetrën, dhe interesi apo pasioni në një fushë, shpesh reflektohet dhe e ushqen një fushë tjetër. 

Këta persona shpesh ndihen që nuk janë të lindur për ta bërë një punë, për ta pasur një karrierë apo profesion të caktuar. Kurioziteti i tyre i motivon që automatikisht të thithin çdo informatë e cila iu prezentohet, dhe në menyrë kreative ata krijojnë lidhje në mes koncepteve, ideve dhe fushave të ndryshme. Për këtë arsye, këta persona shpesh janë inovatorë të suksesshëm, kanë shkathtësi në mendim kreativ dhe kanë aftësi të hatashme për zgjidhje të problemeve. 


Autore: Likana Cana

Komente:

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Artikuj të ngjashëm

Postimet e fundit

Kategoritë