Pasioni për psikologjinë dhe etja për të ditur më shumë për misteret që rrethojnë mendjen njerëzore thyen çdo kufi dhe barrierë. Pyetjet e shumta që ne kemi, marrin përgjigje nga ekspertët e kësaj fushe dhe më gjerë. Për këtë aryse, ne si revistë psikologjike jemi munduar të sjellim intervista me njerëz kompetentë për këtë fushë, që të na japin sqarime për çështjet që na interesojnë secilit. Por, kësaj rradhe revista “Psika” shkruan historinë! Këtë herë “Psika” ju sjell një dokumentar dhe intervistë ekskluzive me një nga figurat kyçe të disiplinës së psikologjisë dhe më specifikisht psikoterapisë në botë; me Irvin D. Yalom.

Irvin D. Yalom ka lindur në Wasington D.C. në vitin 1921. Është profesor i Psikiatrisë në Universitetin e Standfordit. Është autor i shumë tregimeve dhe novelave që lidhen me psikoterapinë si Kura e Shopenhaurit, Ekzekutuesin e dashurisë, Kur qau Niçja, Shtrirë në shtrat, dhe shumë të tjera. Jeton dhe punon në Palo Alto, Kaliforni. Me librin Kur qau Niçja ka fituar medaljen e artë për novelën më të mirë të vitit 1993 nga Commonwealth California

Linku për të parë intervistën:

PSIKAdoks me Irvin D. Yalom

Pasioni për psikologjinë dhe etja për të ditur më shumë për misteret që rrethojnë mendjen njerëzore thyen çdo kufi dhe barrierë. Pyetjet e shumta që ne kemi, marrin përgjigje nga ekspertët e kësaj fushe dhe më gjerë. Për këtë aryse, ne si revistë psikologjike jemi munduar të sjellim intervista me njerëz kompetentë për këtë fushë, që të na japin sqarime për çështjet që na interesojnë secilit. Por, kësaj rradhe revista “Psika” shkruan historinë! Këtë herë “Psika” ju sjell një dokumentar dhe intervistë ekskluzive me një nga figurat kyçe të disiplinës së psikologjisë dhe më specifikisht psikoterapisë në botë; me Irvin D. Yalom.Irvin D. Yalom ka lindur në Wasington D.C. në vitin 1921. Është profesor i Psikiatrisë në Universitetin e Standfordit. Është autor i shumë tregimeve dhe novelave që lidhen me psikoterapinë si Kura e Shopenhaurit, Ekzekutuesin e dashurisë, Kur qau Niçja, Shtrirë në shtrat, dhe shumë të tjera. Jeton dhe punon në Palo Alto, Kaliforni. Me librin Kur qau Niçja ka fituar medaljen e artë për novelën më të mirë të vitit 1993 nga Commonwealth California

Posted by Revista Psika on Monday, 5 August 2019